Dit moet je weten over fleecedekens 

hoeslaken

Wie houdt er niet van om lekker in een mooie en gezellige deken te kruipen tijdens het kijken naar een film om te slapen op een matig koude nacht? Dekens zijn zowel praktische als stijlvolle opties voor een plek. Ze dienen als gesofisticeerde woninginrichting als toen als een bron van comfort voor de gebruikers. Tegenwoordig zie je een breed scala aan dekens, waaronder wollen, pluizige en fleece dekens. Al deze hoogwaardige plaids zijn veelzijdig als het gaat om hun ontwerpen en thermische isolatie. Als ze correct worden gekozen, kunnen ze je ongelooflijk comfort bieden en een geweldige aanvulling zijn op elk huis. Om op Smulderstextiel.be een fleecedeken te kunnen kopen, is het verstandig om het volgende artikel te lezen zodat je precies weet wat dit is.

Wat zijn fleecedekens?

Deze dekens zijn gemaakt van een specifiek type stof genaamd fleece. Ze zijn vooral populair omdat er geen naaiwerk bij betrokken is en het hele proces wordt gedaan door hogedrukmachines. Fleecedekens rafelen niet wanneer ze worden gesneden; daarom hebben ze helemaal geen zomen nodig. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en prints. Op basis van het verschil in stofsamenstelling kunnen fleecedekens in de volgende categorieën worden ingedeeld:

Microfleece

Dit is een van de meest gebruikte voor het maken van fleecedekens, waar trouwens ook een hoeslaken van gemaakt kan worden. Microfleece is waterafstotend en voert vocht af van het lichaam, waardoor het ideaal is voor dekens en plaids. Voor de koudere maanden is microfleece een geweldige optie, niet alleen voor de dekens, maar ook voor de nachtkleding.

Polar fleece

Het is het meest voordelige type als het gaat om fleecedekens. Polar fleece dekens zijn dikker en zachter dan microfleece. Ze zijn vochtopnemend maar houden het vocht wel enige tijd vast en laten het niet zo snel verdampen. Ze zijn ook heet en zijn geweldig voor ijzige winternachten. Ze zijn verkrijgbaar in fantastische kleuren en ook in een breed scala aan ontwerpen.

Bamboe en katoenfleece

Er is een algemene misvatting dat alleen aardoliederivaten en kustproducten worden gebruikt voor het maken van fleecedekens. Bamboe en katoen staan ​​ook in de lijst met materialen voor het vervaardigen van fleece. Ze zijn zacht, pluizig en comfortabel. Bamboe en katoenfleece hebben een zachte vacht aan een van de zijkanten. Het past goed in allerlei interieurs en is verkrijgbaar in verschillende kleuren die bij uitstek geschikt zijn voor ieders smaak. Als je op zoek bent naar iets eigentijds en comfortabels, kies dan voor een bamboe en katoenen fleece deken.

Wat zijn de voordelen van fleecedekens?

Ze zijn superzacht, lichtgewicht en thermisch geïsoleerd. Over het algemeen worden ze verkregen uit acryl- en aardolieproducten, waardoor deze dekens hypoallergeen zijn en geschikt voor mensen die lijden aan huid- of ademhalingsallergieën. Omdat ze lichtgewicht zijn, zijn ze een ideale keuze voor het hele jaar. Bovendien zijn ze gemakkelijk op te bergen, schoon te maken en te hanteren. In vergelijking met andere materialen zijn ze beschikbaar tegen betaalbare prijzen. Dus ben je op zoek naar een betaalbaar alternatief voor een dure topper, ga dan gerust voor een fleecedeken.